U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 10. prosinca 2019. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja.

Prezentacija je održana u OŠ Plaški uz podršku stručnog tima kojeg čine predstavnici projektnih partnera i predstavnik privatnog sektora.

Prezentacijom su djeca upoznata sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, predstavnica ŽGK Korak pokušala im je ukloniti predrasude o tim zanimanjima kao isključivo muškim, te su od strane Udruge Carpe Diem dobili informacije kako im oni mogu pomoći u svemu. Učenicima su predstavljene i stipendije te uvjeti za njih, također i mogućnosti zarade tokom školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.  

U sklopu prezentacije gosti predavači iz Tvornice Turbine Karlovac, opisali su svoj put od upisa u školu do zaposlenja u jednoj od bolji tvrtki na području Karlovačke županije. Na kraju prezentacije koordinatorica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.