U OŠ Slava Raškaj u Ozlju, 9. prosinca 2019. s početkom u 17:00 sati, učenicima završnih razreda kao i njihovim roditeljima, predstavljen je projekt P.s. – pokreni se te jedna od bitnijih aktivnosti projekta: promocija deficitarnih zanimanja.

Članovi projektnog tima učenicima su dali bitne informacije o upisima i potrebama za ovim vrstama zanimanja. Predstavljena su deficitarna zanimanja, ukazano je kako su radnici tog profila uvijek traženi, dobro plaćeni i cijenjeni u svojoj okolini. Također nove tehnologije olakšale su rad da su i djevojke uspješne u tim poslovima.

Učenicima je dana i informacija kako imaju mogućnost besplatne pomoći pri učenju, koju provodi Udruga Carpe Diem.

Gost predavač gospodin Damir Vergot, inače po struci stolar ukazao je kako im nedostaje radnika, te kako polaganjem majstorskog ispita postaju majstori struke te im se time otvara mogućnost otvaranja vlastitog obrta.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici: https://www.pokreni-se.eu/.

 

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.