Dana 14. studenog 2019. godine s početkom u 13:00 sati održana je prezentacija deficitarnih zanimanja u Osnovnoj školi Dubovac.

Prezentacijom su učenici O.Š. Dubovac upoznati sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, predstavnica ŽGK Korak pokušala im je ukloniti predrasude o tim zanimanjima kao isključivo muškim, te su od strane Udruge Carpe Diem dobili informacije kako im oni mogu pomoći u svemu. Učenici su dobili i informacije o je upisima u škole za deficitarna zanimanja, stipendijama te mogućnostima zarade već tokom školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.

U sklopu prezentacije gost predavač iz privatnog sektora gosp. Josip Ribičić, opisao je svoj poslovni put od upisa u školu za jedno od deficitarnih zanimanja do otvaranja danas jednog od najuspješnijeg obrta na području Karlovca. 

Na kraju prezentacije voditeljica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano. Djeca su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovala u komunikaciji sa članovima projektnog tima.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici: https://www.pokreni-se.eu/.

 

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.