Danas s početkom u 10:45 u OŠ I.G.Kovačića održana je prezentacija deficitarnih zanimanja u sklopu projekta P.s.-Pokreni se.

Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda.

Gđa. Danica Bago, pozdravila je prisutne te se zahvalila na odazivu. Predstavila je projekt te njegove aktivnosti.

Predstavnica CISOK-a gđa. Manuela Rebić, upoznala je prisutne s deficitarnim (traženim) zanimanjima, koja su to zanimanja i koje mogućnosti ista i nude. Također je prisutne upoznala i s mogućnostima nastavka školovanja nakon upisa u trogodišnja zanimanja.

Učenici su upoznati i s razlikama JMO i klasičnog sustava obrazovanja, te prednostima koje JMO sustav pruža. Učenicima je rečeno koje sve stipendije mogu dobiti te koliko koja i iznosi.

Za sam kraj predstavljena je Udruga Carpe Diem od strane gđe. Katarine Tonžetić te mogućnosti koje udruga nudi.

Za sam kraj poduzetnik gosp. Dubravko Draganjac, vlasnik obrta, učenicima je iz svoje perspektive ispričao kako je biti „sam svoj majstor“. Ukazao je kako su današnje plaće iznimno dobre u obrtništvu, te kako je lako doći do zaposlenja.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.