U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 09. listopada 2019. nastavila se kampanja promocije deficitarnih zanimanja po osnovnim školama Karlovačke županije.

O.Š. „Rečica“ prva je otvorila svoja vrata promociji deficitarnih zanimanja.

Stručni tim sastavljen od predstavnika projektnih partnera, obrtnika i poduzetnika održao je prezentaciju koja ima za cilj upoznati djecu te njihove roditelje sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, čijim upisom djeca dobivaju siguran put na tržište rada i stipendije, ukloniti predrasude o tim zanimanjima kao isključivo muškim, uputiti ih o mogućnostima dobivanja informacija o upisima te samim zanimanjima.

U sklopu prezentacije gosti predavači iz privatnog sektora gosp. Valentino Bosiljevac i gosp. Josip Frković , inače zaposlenici tvrtke Tvornice Turbina Karlovac, približili su zanimanja učenicima te iz vlastitog iskustva opisali rad u tim zanimanjima. Učenici koji su zainteresirani za deficitarna zanimanja imaju mogućnost posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije. Pruža im se i mogućnost profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja koje će provoditi HZZ PU Karlovac, aktivnost koja je također financirana iz projekta.

Kampanja se nastavlja već drugi tjedan u osnovnim školama Draganić te Generalski Stol.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.