Dana 08.05.2019. s početkom u 17:00 sati u OŠ Banija održana je prezentacija deficitarnih zanimanja u sklopu projekta P.s.-Pokreni se.

Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda Osnovne škole Banija, kao i njihovi roditelji.

Gđa. Danica Bago, pozdravila je prisutne te se zahvalila na odazivu. Predstavila je projekt te njegove aktivnosti.

Predstavnica CISOK-a gđa.Mirna Pavlaković, upoznala je prisutne s deficitarnim (traženim) zanimanjima, koja su to točno i koje mogućnosti ista i nude. Također je prisutne upoznala i s mogućnostima nastavka školovanja nakon upisa u trogodišnja zanimanja.

Predstavnica Ženske Udruge Korak, gđa. Davorka Bišćan upitala je nazočne: „Tko tipično radi u ovim zanimanjima?, na što je dobila odgovor :“Muškarci.“. Međutim napretkom tehnologije to više ne mora biti tako, u ovim zanimanjima mogu raditi i žene.Gđa. Mirna Pavlaković upoznala je učenike sa razlikama JMO i klasičnog sustava obrazovanja, te prednostima koje JMO sustav pruža. Učenicima je rečeno koje sve stipendije mogu dobiti te koliko koja i iznosi. Također upoznala je nazočne sa svim mogućnostima napredovanja.

Za sam kraj predstavnica Udruge Carpe Diem-a upoznala je nazočne sa udrugom te mogućnosti koje udruga nudi. Roditelji su najviše interesa iskazali prema mogućnostima besplatnih instrukcije koje se provode u udruzi.

Za sam kraj poduzetnik gosp.Miroslav Brodarić, vlasnik limarskog obrta Brodarić, učenicima je iz svoje perspektive ispričao kako je biti „sam svoj majstor“. Ukazao je kako su današnje plaće iznimno dobre u obrtništvu, te kako je lako doći do zaposlenja. Gosp. Brodarić u suradnji sa srednjim školama: Mješovito industrijsko-obrtničkom školom te Tehničkom školom Karlovac dogovorio je stipendiranje u iznosu od 1000 kn za dvoje učenika koji se odluče za zanimanje limara te za dvoje učenika koje se odluče za zanimanje tesar.

 

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.