U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 30.04.2019. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja. Prezentacija je održana u OŠ Slunj s početkom u 12:00.

Gđa.Majda Šavor predstavnica HZZ-a učenike je upoznala sa deficitarnim zanimanjima, mogućnostima nastavka školovanja te stanjem na tržištu rada. Predstavnica ŽGK Korak, gđa. Davorka Bišćan, pokušala im je ukloniti predrasude o tim zanimanjima kao isključivo muškim, već kako napretkom tehnologije ova zanimanja mogu raditi i žene. Gđa. Katarina Tonžetić ispred Udruge Carpe Diem, predstavila je programe i projekte kojima se bave te koristi koje učenici mogu imati od njih. Predstavnica Obrtničke komore gđa.Mirjana Kućas, objasnila je razliku između JMO i klasičnog sustava obrazovanja, predstavila stipendije koje se nude upisom u deficitarna zanimanja, mogućnostima napredovanja upisom u ista te sve do otvaranja svog obrta. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.

U sklopu prezentacije gost predavač iz privatnog sektora gosp. Jure Turkalj, opisao je svoj poslovni put od upisa u školu za jedno od deficitarnih zanimanja do otvaranja danas jednog od najuspješnijeg obrta na području Karlovca. Na kraju prezentacije asistentica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano.

Djeca su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovala u komunikaciji sa članovima projektnog tima a neki su iskazali i želju za upisom u deficitarna zanimanja. Nakon prezentacije podijeljene su programske brošure o deficitarnim zanimanjima.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.