U OŠ Rečica dana 15.04.2019. godine s početkom u 17:15 sati održana je prezentacija deficitarnih zanimanja.

Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda Osnovne škole Rečica, kao i njihovi roditelji.

Gđa. Danica Bago, pozdravila je prisutne te se zahvalila na odazivu. Ukratko je predstavila projekt i koncept prezentacije.

Predstavnica CISOK-a gđa.Mirna Pavlaković, upoznala je prisutne koja su to deficitarna zanimanja te koje mogućnosti ista i nude. Također je prisutne upoznala i s mogućnostima nastavka školovanja nakon upisa u trogodišnja zanimanja.

Predstavnica Ženske Udruge Korak, gđa. Davorka Bišćan razbila je predrasude kako tipično „muška „ zanimanja ne moraju biti muška, već napretkom tehnologije mogu raditi i žene.

Ispred Obrtničke komore Karlovac, gđa.Mirjana Kućas upoznale je učenike sa razlikama JMO i klasičnog sustava obrazovanja, te prednostima koje JMO sustav pruža. Učenicima je rečeno koje sve stipendije mogu dobiti te koliko koja i iznosi. Također upoznati su sa svim mogućnostima napredovanja.

Predstavnica Udruge Carpe Diem, gđa.Katarina Tonžetić predstavila je svoju udruge te prisutne upoznala s aktivostima kojima se udruga bavi, a kao jedna od interesantnijih za učenike je besplatna pomoć pri učenju, i programi Erasmus +.

Za sam kraj poduzetnik gosp.Dubravko Draganjac, vlasnik DBD limarskog obrta, učenicima je iz svoje perspektive ispričao kako je biti „sam svoj majstor“. Ukazao je kako su današnje plaće iznimno dobre u obrtništvu, te kako se lako zaposle.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.