Dana 16.04.2019. s početkom u 17:00 sati u OŠ Braća Seljan održana je prezentacija deficitarnih zanimanja u sklopu projekta P.s.- Pokreni se.

Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda Osnovne škole Braća Seljan, kao i njihovi roditelji.

Gđa. Danica Bago, pozdravila je prisutne te se zahvalila na odazivu. Predstavila je projekt te njegove aktivnosti.

Predstavnica CISOK-a gđa.Mirna Pavlaković, upoznala je prisutne s deficitarnim (traženim) zanimanjima, koja su to točno i koje mogućnosti ista i nude. Također je prisutne upoznala i s mogućnostima nastavka školovanja nakon upisa u trogodišnja zanimanja.

Predstavnica Ženske Udruge Korak, gđa. Davorka Bišćan upitala je nazočne: „Tko tipično radi u ovim zanimanjima?, na što je dobila odgovor: “Muškarci.“. Međutim napretkom tehnologije to više ne mora biti tako, u ovim zanimanjima mogu raditi i žene.

Ispred Obrtničke komore Karlovac, gđa.Mirjana Kućas upoznale je učenike sa razlikama JMO i klasičnog sustava obrazovanja, te prednostima koje JMO sustav pruža. Učenicima je rečeno koje sve stipendije mogu dobiti te koliko koja i iznosi. Također upoznala je nazočne sa svim mogućnostima napredovanja.

Za sam kraj predstavljena je Udruga Carpe Diem, te mogućnosti koje udruga nudi. Roditelji su najviše interesa iskazali prema mogućnostima besplatnih instrukcija koje se provode u udruzi.

Za sam kraj poduzetnik gosp.Miroslav Brodarić, vlasnik limarskog obrta Brodarić, učenicima je iz svoje perspektive ispričao kako je biti „sam svoj majstor“. Ukazao je kako su današnje plaće iznimno dobre u obrtništvu, te kako je lako doći do zaposlenja. Gosp. Brodarić u suradnji sa srednjim školama: Mješovito industrijsko-obrtničkom školom te Tehničkom školom Karlovac dogovorio je stipendiranje dvoje učenika koji se odluče za zanimanje limara te dvoje učenika koje se odluče za zanimanje tesar.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.