U OŠ I. B. Mažuranić u Ogulinu dana 26.03.2019. s početkom u 17:00 sati održana je prezentacija deficitarnih zanimanja.

Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić te Prve Osnovne škole Oguline, kao i njihovi roditelji.

Asistentica projekta P.s.-Pokreni, Danica Bago pozdravila je prisutne te se zahvalila na velikom odazivu i sudjelovanju na projektu. Ukratko je predstavila projekt i koncept prezentacije.

Nakon uvodne riječi predstavnica HZZ-a Majda Šavor, upoznala je učenike te njihove roditelje s deficitarnim zanimanjima kao i mogućnostima koje nude. Također je prisutne upoznala i s mogućnostima nastavka školovanja nakon upisa u trogodišnja zanimanja.

Predstavnica Udruge Carpe Diem, Katarina Tonžetić predstavila je svoju udruge te prisutne upoznala s aktivostima kojima se udruga bavi, a kao jedna od interesantnijih za učenike je besplatna pomoć pri učenju, i programi Erasmus +, također je ukazala kako deficitarna zanimanja koja slove kao tipično „muška“ u praksi ne moraju takva i biti. Deficitarna zanimanja napretkom tehnologije mogu raditi i žene.

Majda Šavor upoznala je učenicike s klasičnim i JMO sustavom obrazovanja, mogućnostima stipendiranja i napredovanja.

Sudeći po velikom odazivu od 100-tinjak učenika te zainteresiranost koju su pokazali, svakako se može reći kako ima zainteresiranih za deficitarna zanimanja.

 

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.