Dana 12.03.2019. godine s početkom u 17:30 sati održana je prezentacija deficitarnih zanimanja u Osnovnoj školi Draganići.

Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda te njihovi roditelji.

Asistentica projekta P.s.-Pokreni, Danica Bago pozdravila je prisutne te se zahvalila na odazivu i sudjelovanju na projektu. Ukratko je predstavila projekt i koncept prezentacije. Nakon uvodne riječi predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Majda Šavor, upoznala je učenike te njihove roditelje s deficitarnim zanimanjima kao i mogućnostima koje nude. Također je prisutne upoznala i s mogućnostima nastavka školovanja nakon upisa u trogodišnja zanimanja.

Predstavnica Ženske grupe Karlovac „Korak“, Davorka Bišćan ukazala je kako deficitarna zanimanja koja slove kao tipično „muška“ u praksi ne moraju takva i biti. Deficitarna zanimanja napretkom tehnologije mogu raditi i žene.

Kako predstavnica Obrtničke komore nije bila u mogućnosti prisustvovati, njen dio prezentacije isprezentirala je Majda Šavor, te time upoznala učenike s klasičnim i JMO sustavom obrazovanja, mogućnostima stipendiranja i napredovanja.

Predstavnica udruge Carpe Diem Katarina Tonžetić, predstavila je svoju udruge te prisutne upoznala s aktivostima kojima se udruga bavi, a kao jedna od interesantnijih za učenike je besplatna pomoć pri učenju, i programi Erasmus +.

Za sam kraj, gost poduzetnik, Miroslav Brodarić iz vlastitog je iskustva objasnio put od završetka školavanja do otvaranja obrta. Također ukazao je kako je na tržištu rada velika potražnja za deficitarnim zanimanjima, kako i on sam vrlo teško dolazi do radnika.

Sudeći po pitanjima koja su dolazila iz publike, svakako se može reći kako ima zainteresiranih za deficitarna zanimanja.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.