Dana, 11.3. s početkom u 11:50 održana je promocija deficitarnih zanimanja u OŠ Skakavac.

Na prezentaciji su prisustvovali djeca i roditelji osmih razreda ove osnovne škole na kojoj im je uži projektni tim projekta P.s. – pokreni se dao informacije o potrebnim zanimanjima na tržištu rada kojima će ostvariti brzi put do zaposlenja, o stipendijama, praksi, modelima obrazovanja te neformalnom obrazovanju tijekom školovanja.

Predstavnica ŽGK Korak pokušala im je objasniti da danas ova zanimanja nisu samo namijenjena muškarcima i osvrnula se na danas puno teža zanimanja kojima se žene bave a ne osiguravaju im tako sigurna primanja kao ova vrsta zanimanja.

Gost poduzetnik iz privatnog sektora bio je Miroslav Brodarić koji je i sam svoj put započeo upisom u jednog od deficitarnih zanimanja a danas je vlasnik poznatog limarsko krovopokrivačkog obrta. On je djecu potaknuo na interakciju u kojoj su neka djeca i otkrila da su zainteresirana za pojedina deficitarna zanimanja koja su predstavljena na ovoj prezentaciji, te im rekao da ukoliko bude potrebe da će ih on vrlo rado zaposliti.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.