Dana 5.3. u 18:00, održana je prezentacija projektnog tima P.s-pokreni se, u svrhu promocije deficitarnih zanimanjima učenicima završnih razreda OŠ Dragojle Jarnević te njihovim roditeljima.

Djeca i roditelji upućeni su u potrebe za deficitarnim zanimanjima na tržištu rada koja osuvremenjivanjem tehnologije nisu više isključivo muška zanimanja, o praksi i modelima obrazovanja za ova zanimanja te su dobivene informacije o neformalnom obrazovanju učenika o kojima je više govorila predstavnica Udruge Carpe Diem.

Gost iz privatnog sektora bio je poznati karlovački obrtnik Miroslav Brodarić koji je potaknuo djecu na razgovor o deficitarnim zanimanjima, ukazao im na veliku potrebu za zapošljavanjem u svom sektoru te mogućnostima zarade u ovim vrstama zanimanjima.

Učenici ali i roditelji aktivno su sudjelovali u razgovoru s obrtnikom a neki su iskazali već i interes za upis u neko od deficitarnih zanimanja.

Sljedeća prezentacija na rasporedu je 12.3. u OŠ Draganić.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.