Dana 25.2. 2019. u 18:15 održana je prezentacija projektnog tima P.s. – pokreni se u O.Š. Grabrik, na kojoj je tim projekta P.s. – pokreni se,  djeci osmih razreda B smjene ove škole te njihovim roditeljima, na inovativan i zanimljiv način prezentirao tražena deficitarna zanimanja na tržištu rada te dao informacije o upisima i stipendijama.

Prezentacijom se pokušalo razbiti i predrasude o ovim zanimanjima kao isključivo muškima, jer danas razvoj tehnologije i puno jednostavniji rad upravo omogućava da se i žene uključe na tržište rada u nekim od tih zanimanja. 

Na isto je uputio i predstavnik privatnog sektora Josip Ribičić koji je kao gost predavač opisao također i svoj put od školovanja za deficitarno zanimanje do danas kada je vlasnik poznate stolarije na području grada Karlovca. Pozvao je prisutne da se jave i informiraju i da posjete njegov pogon. Putem Udruge Carpe Diem pozvani su da sudjeluju u neformalnom obrazovanju EU, te ih se uputilo na mogućnost razmjene učenika, volontiranja i slično.

Predstavnica Obrtničke komore Karlovačke županije, gđa Mirjana Kućas animirala je djecu kratkim kviz pitanjima iz kojih se moglo doći do zaključka da više ne postoje velike razlike u zaradama između onih koji pohađaju trogodišnje škole i fakultete, te da se predanim zalaganjem i radom onog zanimanja koje se voli, svakako može postići uspjeh u životu.

Na kraju prezentacije podijeljene su brošure o deficitarnim zanimanjima koje su sklopu projekta sufinancirane od strane Europske unije.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.