U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 19.02.2019. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja.

Prezentacija je održana u O.Š. Švarča s početkom u 16:30.  

Stručni tim kojeg čine predstavnici projektnih partnera (HZZ, ŽGK Korak, Obrtnička komora Karlovac, Udruga Carpe Diem) i predstavnik privatnog sektora. Prezentacijom su djeca O.Š. Švarča te njihovi roditelji, upoznati sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, predstavnica ŽGK Korak pokušala im je ukloniti predrasude o  tim zanimanjima kao isključivo muškim, te su od strane Udruge Carpe Diem dobili informacije kako im oni mogu pomoći u svemu. Predstavnica Obrtničke komore uputila je prisutne o upisima u škole za deficitarna zanimanja, stipendijama te mogućnostima zarade već tokom školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.  

U sklopu prezentacije gost predavač iz privatnog sektora gosp. Josip Ribičić, opisao je svoj poslovni put od upisa u školu za jedno od deficitarnih zanimanja do otvaranja danas jednog od najuspješnijeg obrta na području Karlovca.  Na kraju prezentacije voditeljica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano.

Djeca su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovala u komunikaciji sa članovima projektnog tima a neki su iskazali i želju za upisom u deficitarna zanimanja. Nakon prezentacije djeci i roditeljima su podijeljene programske brošure o deficitarnim zanimanjima.

Kampanja se nastavlja već sutra u osnovnoj školi Grabrik.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.