U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 14.02.2019. započeta je kampanja o mogućnostima zapošljavanja i prednostima upisa u deficitarna zanimanja.

Kampanji je prva otvorila vrata O.Š. „Antun Klasinc“ u Lasinji.

Stručni tim sastavljen od predstavnika projektnih partnera, obrtnika i poduzetnika održao je prezentaciju koja ima za cilj upoznati djecu te njihove roditelje sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, čijim upisom djeca dobivaju siguran put na tržište rada i stipendije, ukloniti predrasude o tim zanimanjima kao isključivo muškim, uputiti ih o mogućnostima dobivanja informacija o upisima te samim zanimanjima.

U sklopu prezentacije gost predavač iz privatnog sektora gosp. Tomislav Špičko, inače po struci stolar, približio je zanimanje učenicima te iz vlastitog iskustva ukazao na dobrobiti te mogućnosti otvaranja vlastitog obrta. Učenici koji su zainteresirani za deficitarna zanimanja imaju mogućnost posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije. Pruža im se i mogućnost profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja koje će provoditi HZZ PU Karlovac, aktivnost koja je također financirana iz projekta. Sudeći po pozitivnim reakcijama učenika te njihovih roditelja, možemo svakako reći da je kampanja na svom pravom putu.

Kampanja se nastavlja već ovaj tjedan u osnovnim školama Švarča te Grabrik.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.