Pod predsjedanjem zamjenice župana te predsjednice Vijeća tržišta rada gđe. dr.sc Vesne Hajsan Dolinar, u srijedu 21. studenog održan je 18. sastanak Vijeća za tržište rada.

Na sastanku je prezentirana i usvojena Strategija razvoja ljudskih potencijala Karlovačke županije za razdoblje 2019 – 2024 godine. Izradi Strategije prethodilo je pet radnih skupina Vijeća za tržište rada na kojima su istaknuti gospodarstvenici, obrazovne institucije, udruge i tijela javne vlasti davali svoje inpute vezane uz društveno i gospodarsko stanje u Županiji, potrebe koje se javljaju na tržištu rada, prepreke i probleme. Na radionicama su također, definirani opći i specifični ciljevi Strategije, izrađena je swot analiza te predložene mjere za ostvarivanje i elementi praćenja Strategije. U sklopu Strategije izrađena je i baza projekata Strategije razvoja ljudskih potencijala. Strategija je na sastanku usvojena jednoglasno.

Predsjednica Vijeća, zamjenica župana gđa. Dr.sc. Vesna Hajsan-Dolinar izložila je i predstavila projekt „Centar izvrsnosti“ koji bi također trebao pridonijeti deficitarnim zanimanjima, odnosno unapređivati ona područja koja su potrebna na tržištu rada. Osvrnula se i na dualno obrazovanje kao također vrlo bitnu stavku, te istaknula da se nada odobrenom pilot projektu.

Na kraju sastanka gđa. Ivana Šulentić, koordinatorica projekta „P.s. – pokreni se“ izvijestila je ukratko prisutne o dosad provedenim aktivnostima u projektu „P.s. – pokreni se“  te najavila daljnje aktivnosti posebno usmjerene na promociju deficitarnih zanimanja učenicima OŠ Karlovačke županije.

U skladu s novom europskom regulativom, stranica projekta P.s. – pokreni se je nadogradila politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice, prikaz promotivnih materijala našeg projekta i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Osobni podatci prikupljati će se putem kontakt forme te putem fotografija sa sastanaka i radionica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.